Reklama
 
Blog | Ondřej Hudec

Finští rockeři rozdrtili Prahu

Koncert mé nejoblíbenější skupiny jsem si nemohl nechat ujít. A zcela jistě těch bezmála osm stovek za vstupenku stálo za to. Finská rocková formace The Rasmus předvedla pořádnou show a to k ní ani nepotřebovala  tuny pyrotechniky a speciálních efektů jako u některých známějších skupin.

The Rasmus přijeli do Prahy 20. února a kvůli velkému zájmu se místo jejich koncertu přesunulo do sportovní haly Na Folimance. Téměř vyprodaná hala vytvořila skupině znamenitou kulisu. Značný úspěch sklidili už předskokané, kterými byli čeští rockandrolloví mágové Airfare s frontmanem Thomasem J. Lichtagem synem známého českoamerického filmaře žraloků. Po následné delší pauze už přišel hlavní chod.

Potěšilo mne, že The Rasmus nehráli pouze skladby z jejich nového alba, (které je dle mého trochu slabší než předchozí) ale i osvědčené hity jako "No Fear", "In the shadows" nebo "Livin´in a world without you"

 

Reklama

O popularitě skupiny u nás svědčí mimo jiné to, že pražský koncert byl zatím jedním z největších v rámci jejich turné. Na své zpívající ratolesti se též přijeli podívat jejich rodiče až z Finska, takže i kvůli nim měla skupina ještě větší motivaci aby se předvedla jak nejlépe umí. Mimo pár napůl omdlených fanynek, které museli křísit bodyguardi se koncert obešel bez komplikací a skupina ráda přidala ještě tři přídavky. Musím říct, že tak vydařený koncert jsem dlouho nezažil a skupině přeji aby ve zdraví zvládla objet všechny zastávky na svém evropském turné, které končí až v červnu v Rusku. Těším se, že se tahle sympatická partička ze severu u nás co nevidět opět objeví, zatímco jí publikum opět naroste. Takže příště by už mohla zahrát klidně třeba v Tesla aréně:-)

 

The Rasmus, Folimanka, Praha, 20.2.2009