Reklama
 
Blog | Ondřej Hudec

Kubice odchází

A s ním i poslední naděje na odhalení a řešení těch nejzávažnějších zločinů, které podle všeho jsou prorostlé až do nejvyšších míst státní správy. Kubice byl zkrátka nebezpečný. proto bylo třeba se ho zbavit.

Tento muž byl v čele elitního útvaru 12 let. Přečkal několikero ministrů. Za tu dobu on a jeho útvar odvedli výbornou práci například v souvislosti s aktivitami Františka Mrázka. Je logické, že (Kubice) svými aktivitami začal lidem vadit. Lidem které svými aktivitami ohrožoval. Už Miloš Zeman se ho snažil zlikvidovat. Nepovedlo se díky zásahu Václava Havla. Pak měl chvíli relativního klidu, než se odvážil přijít s jeho slavnou zprávou.

Tento člověk neměl jediný důvod poštvat si proti sobě snad všechny vlivné lidi nejen v politické sféře. přesto to udělal a přednesl zprávu, v níž varuje před prorůstáním zločinu do nejvyšších míst státní zprávy. Samozřejmě že nejvíc hysterickou reakci předvedl soudruh Paroubek. jak jinak, když se ho (a jeho strany) to úzce týkalo. Jaký vliv měla tato zpráva na výsledek voleb se můžeme jen dohadovat. Každopádně ani ODS nemá jistě čisté svědomí. Jinak by se ministr vnitra Langer důrazně postavil proti nechutným represím a oklešťování pravomocí ÚOOZ ze strany policejního prezidia nebo proti podivnému nenávistnému chování náměstka Houby a jeho invektivami proti plukovníkovi Kubicemu. Jistě má ODS taky své důvody proč jim odchod Kubiceho zas tak nevadí a ty důvody jsou zjevné a skoro totožné jako u ČSSD. Organizovaný zločin, prorostlý do státní správy dotýkající se zcela jistě i jejich členů.

Odchodem Kubiceho a jeho týmu odcházejí ti nejelitnější z českých policistů. Poslední z těch, kteří do policie nastoupili po listopadu 89 a ještě tam vydrželi. Nyní se to tam znovu bude hemžit jen starými estébáky, esenbáky a bývalými straníky. A toto je proklamovaná modernizace české policie, která se snaží pozvednout svojí doposud nevalnou pověst a respekt u občanů. Tomu mohu jen zatleskat. Samozřejmě že v uvozovkách. Politici i mafie dosáhli svého. Organizovaný zločin se u nás nyní vyšetřovat v podstatě nebude a zločinci mají nyní volné pole působnosti. A český národ si toto všechno znovu nechá líbit.

Reklama

Panu Kubicemu přeji mnoho úspěchů v budoucím zaměstnání a doufám že narazí na lepšího zaměstnavatele, který si bude více vážit jeho předností.