Reklama
 
Blog | Ondřej Hudec

Nadějný organic quartet

V televizi jsem se dozvěděl, že tato mladá formace hrála v New Yorku. Městě, kam přivážet jazz je jako nosit dříví do lesa. Publikum je však vřele přijalo a tak mi to samozřejmě nedalo abych se na ně také nezašel podívat. Tentokrát do pražské Agharty.

Nejdříve mi bylo pochopitelně líto dát v centru Prahy pochopitelné, pro Čechy však stále vysoké částky za vstup (200) a za pivo (45 i když na lístku bylo 35). Zážitek z prožitého koncertu to však bohatě vyvážil. Musím podotknout, že jsem tam byl jedním z mála čechů a zřejmě jediný ve svém věku. Většinu publika tvořili cizinci. To je podle mne škoda. Nevím proč tomu tak je, ale přijde mi divné, že přední čeští jazzoví hudebníci hrají převážně pro zahraniční publikum v klubech v centru prahy, když ambice by mohli mít daleko větší. Když o tom tak přemýšlím, tak ty dvě stovky nejsou zase tak moc a pivo je dražší jen o pár korun.. Tak proč tam převažují cizinci? Možná je to třeba v Redutě jiné. Nevím. Ještě jsem tam (bohužel) neměl tu čest zavítat (asi bych se měl stydět:-) ). Každopádně, jak jsem již napsal, koncert byl výborný a já jsem měl tu čest si s hudebníky osobně popovídat. Ptali se mne jestli na něco hraju. Když jsem sdělil že na příčnou flétnu a že bych chtěl na saxofon, tak se frontman se smíchem obrátil na saxofonistu ať mi to jde rozmluvit:-) Vzápětí mi však onen saxofonista ihned řekl, že kdybych něco potřeboval, mám mu napsat.. Takže hovor se také nesl v přátelském duchu. A co jiného bych měl napsat na závěr než že každému doporučuji se na tyto nadějné umělce jít podívat. Kde hrají se můžete dozvědět z jejich internetových stránek a program klubu Agharta naleznete zde .

Nakonec ještě malé info o této kapele:

Tato jazzová formace vznikla v létě 2005 a vede jí varhaník Ondřej Pivec. Hrají moderní, svižný jazz, ale inspirují se i v rocku nebo funku. Tato skupina stačila také již nasbírat řadu cen, z níž nejvýznačnější je asi cena Akademie populární hudby (Anděl) v kategorii "Jazz a Blues" za rok 2006. O úspěchu Organic quartetu v zahraničí svědčí nedávná úspěšná vystoupení v ORF Radiokulturhausu ve Vídní, v Krakowském klubu Alchemia či na Cheltenham jazz festivalu v Angli a v neposlední řadě v již zmiňovaném New Yorku. Kapela tento rok vydala desku Never Enough, která zatím zaznamenala poměrně velký úspěch.

Reklama